Noul echipament al Barcelonei pentru sezonul 2012 – 2013

Site-ul oficial al echipei FC Barcelona a făcut public, în urmă cu puţin timp, mult aşteptatul design al noului echipament pentru sezonul 2012 – 2013. Dacă actualul tricou de joc e format din dungi foarte subţiri care alternează culorile clubului, blau-grana, pe noul echipament dunga roşie de pe mijloc şi cele două dungi albastre, toate foarte late, fuzionează, dând un aspect modern şi spectaculos.

Metafora fuziunii coloristice face trimitere la naturaleaţea mixului dintre marile vedete şi jucătorii produşi de academia “La Masia”, filosofia care a stat la baza succeselor Barcelonei din ultimele decenii.

Image

După ce vechiul echipament a fost criticat public de Leo Messi pentru că reţinea transpiraţia şi devenea tot mai greu pe parcursul meciului, noul tricou este un pariu tehnologic al celor de la Nike, care propun tehnologia Dri-FIT. Fiecare tricou are la bază circa 13 sticle de plastic reciclate, fiind cel mai ecologic astfel de produs marca Nike.

Image

Echipamentul de rezervă va fi o explozie de culoare, galben cu portocaliu, cu trimitere la jocul sclipitor al echipei, dar şi la moştenirea culturală şi artistică a oraşului. În tradiţia ultimilor ani, al treilea echipament la fi actualul echipament secund, cel negru.

Într-un sondaj online găzduit de influentul ziar catalan “Sport”, fanii Barcei se arată nemulţumiţi de noul design (82% din peste 5.000 de voturi)!

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s