ISAAC CUENCA: Băiatul care făcea duble pe trecerea de pietoni

Îi lipseşte încă reglajul acela fin dintre tupeu şi smerenie, care e, de fapt, marca emoţională şi stilistică a Barcelonei. În rest, are de toate: tehnică, viteză şi şut. E mai stilat decât Pedro, mai ordonat decât Bojan şi are mai multă naturaleţe pe postul de extremă decât Villa, care a tras din greu în ultimul an ca să se facă de-adevăratelea util lui Guardiola în noul sistem cu “9” fals în faza de atac. Joacă la fel de bine şi pe stânga, şi pe dreapta şi, alături de Thiago, a impresionat plăcut în turneul estival al catalanilor.  Isaac Cuenca e noul nume pe care Guadiola îl propune în prim-planul fotbalului mondial, după ce l-a titularizat contra Granadei, meci în care a fost considerat printre cei mai buni jucători de pe teren.

A revenit la Barcelona B după ce jucase în liga a treia, la Sabadell, echipă cu care a şi promovat, de altfel în Segunda. În câteva luni, a ajuns titular la campioana Spaniei şi a Europei. Greul de-abia acum începe pentru puştanul care, în copilărie, povestesc vechii săi prieteni din Reus, mergea de acasă la şcoală făcând duble pe trotuar, pe trecerea de pietoni, pe scări şi printre bănci, fără să scape mingea niciodată. 🙂

Din copilăria lui Pele nu a rămas nimic. Primele imagini cu el în acţiune sunt chiar de la un campionat mondial. Cu Maradona avem, miraculos cumva, câteva scene cu el, tânăr, într-o grădină, făcând duble cu un măr cules din copac. Cu Messi în acţiune avem deja numeroase filmări, putem înţelege altfel devenirea unui geniu. Cuenca a copilărit însă în plină eră a tehnologiei mobile. Şi ştim, astfel, că amintirile colegilor de şcoală nu sunt simple poveşti. Priviţi copilul din filmuleţul de mai sus şi-l veţi privi cu alţi ochi pe tânărul emoţionat de pasele lui Xavi, Messi şi Iniesta.

Advertisements

2 Comments

  1. Felicitari pt articol


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s