ANDREI SEPCI: “U” Cluj şi definiţia fotbalului

U Cluj castigatoarea Cupei Romaniei (foto: cupadelegenda.gsp.ro)

Frumoasa echipă din anii ’60 a Ştiiţei Cluj, cea care a câştigat Cupa României în faţa Piteştiului, a lăsat în urmă nu doar amintirea de neuitat al celui mai important trofeu din istoria “alb-negrilor”, ci şi una dintre cele mai frumoase definiţii ale fotbalului. A evocat-o ieri Remus Câmpeanu, autorul unuia dintre golurile din finala de la Bucureşti, în cadrul emisiunii speciale “Replay”, găzduită de noul “Cluj Arena”. Vorbea despre antrenorul care a dus Ştiinţa spre primul său mare trofeu, Andrei Sepsi (foto).

“Înţelegea conceptul de echipă studenţească, venea cu noi la bere, cînta împreună cu echipa, pe drumul de întoarcere, indiferent dacă cîştigam sau nu. Reuşea să-i înţeleagă pe jucători, fără să ameninţe sau să strige de pe margine”, îl evocase acelaşi Câmpeanu pe Sepci cu ceva timp în urmă. Ieri avea să lărgească portretul unui antrenor unic în felul lui. “Sepci era foarte preocupat nu doar de activitatea noastră fotbalistică, ci şi de cea academică. Modela programul echipei în funcţie de cursurile noastre de la facultăţi”, îşi aminteşte Remus Câmpeanu, căpitan al unei trupe de studenţi la Medicică, Drept sau Politehnică. “Ne spunea că e important să rămânem cu o specializare, cu o meserie, pentru că tinereţea trece şi la un moment dat nu vom mai putea juca fotbal, aşa că trebuie să fim pregătiţi pentru acel moment…”.

“Fotbalul e, aşa, o studenţie”, i-a învăţat Sepci pe clujeni. Iar dacă, cumva, definiţia lui Sepci nu e totală şi atotcuprinzătoare, asta e numai şi numai pentru că echipa Universităţii acelor vremuri era o echipă specială.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s