COPA AMERICA: Ultimele impresii

Uruguay confirmă traseul bun de la Mondiale şi se impune în competiţia continentală sud-americană, la capătul unei finale pe care a dominat-o categoric. O echipă solidă, cu un antrenor fantastic şi cu un grup care dă de fiecare dată totul pentru selecţionata “celeste”. Uruguay-ul, mi-a confirmat-o pe parcursul acestui turneu final, e una dintre puţinele reprezentative din istorie ai cărei jucători evoluează mai bine, mai determinat, mai legat decât la echipele de club. De la Muslera până la Forlan şi Suarez, cu toţii sunt parcă alţi oameni când joacă pentru ţara lor. Greu de crezut că Forlan, magicianul în jurul căreia o ţară de numai 3 milioane de locuitori şi-a regăsit drumul spre glorie, va mai fi în formă la următorul Mondial, în mod cert însă echipa lui Oscar Washington Tabarez are şanse să rămână o echipă cu şanse bune la podiumul viitoarelor mari competiţii.

Argentina încheie un ciclu deplorabil, îşi schimbă din nou antrenorul şi rămâne în continuare interzisă în faţa talentului imens al lui Messi.

Peru şi Venezuela au impresionat în locul marilor vedete Argentina şi Brazilia.

Paraguay are potenţial, la fel ca şi Columbia, care a ieşit din competiţie după un meci prost şi mai multe meciuri bune.

Per total, o competiţie care a oferit prea puţin faţă de ce se aştepta de la cei peste 150 de fotbalişti care sunt vedete în marile competiţii intercluburi europene. Pare tot mai clar că Champions League a monopolizat şi ambiţiile, şi desfăşurările de forţe. Faţă de competiţia majoră europeană, orice turneu pare o glumă slabă. Copa America nu a făcut, din păcate, excepţie de la regula cinică a fotbalulu-afacere.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s