OCTAVIAN BELLU: Lecţia de management

La câte a văzut, la câte a trăit şi la câte a învăţat, ar putea să-ţi ţină interviul numai în sentenţiozităţi demne de titluri cu corp de 50. Dar nu: Octavian Bellu s-a instalat de ani buni într-un soi de ascetism mediatic. Vorbeşte cumpătat şi egal, începe invariabil răspunsurile la întrebările provocatoare sau incomode cu “Poate o să vă surprindă, dar eu nu…” şi cade mereu fără paşi la “aterizare”. Ca şi cum orice efuziune ar strica un echilibrul fragil, ca acela din momentele de tensiune maximă de la bârnă sau paralele.

Personaj cerebral, hârşit mai nou şi în funcţii publice, Bellu e un comunicator consistent, chiar dacă nu spectaculos. Filosofia lui managerială şi sportivă sunt mereu transparente, iar pentru cunoscători sensurile profunde sunt frumos încifrate în metafore fruste ce apar la colţ de frază. O discuţie cu Octavian Bellu e o provocare. Nu cedează nimic gratuit şi nu câştigă nici un centimetru fără argumente şi fără muncă. Ăsta e, în definitiv, aveam să înţeleg la finalul interviului cu el, unul dintre secretele celui mai titrat antrenor din lume.

“In sistemul acesta in care lucrez si pe care il sustin, trebuie sa ai perseverenta sa iti rezolvi problemele la antrenamente, astfel incat la competitii sa mergi cu o doza de siguranta ca lucrurile vor merge bine si ca doar ceva cu totul deosebit trebuie sa se petreaca pentru a le scoate pe fetele acestea din modul de a privi asa cum trebuie concursul si performanta.” – Octavian Bellu

Citiţi aici interviul din “Formula AS”.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s