Miercuri, pierzi sau câştigi. Ziua de joi

Putea fi începutul sfârşitului pentru Jose Mourinho. După 0-5 pe “Camp Nou” şi după ce întinsese la maximum nervii madridiştilor prin abordarea tehnico-tactică a meciului (decisiv pentru titlu) de pe “Bernabeu”, Mou îşi juca în finala de Cupă o carte importantă. Asta s-a văzut şi din felul în care şi-a făcut echipa, şi din felul în care şi-a motivat jucătorii, şi din felul în care a trăit cele 120 de minute la Valencia.

Dar n-a fost aşa. Şi întrebarea e, răsturnată, dacă nu cumva acesta ar putea fi începutul sfârşitului pentru marea echipă a lui Pep Guardiola. Probabil că nu. Barca a pierdut prea puţin în cei 2 ani ai săi de supremaţie mondială, iar jocul său a rămas, cu toate inexactităţile inerente marilor şocuri, unul la fel de încântător. S-a văzut asta şi în finala de Cupă, într-o repriză secundă în care şi-a subordonat adversarul, unul de calibru, cum rar se poate vedea pe un teren de fotbal, fie el tuns şi udat conform capriciilor lui Mou.

Iar dacă nu va fi aşa, dacă Barcelona nu va cădea în plasa propriei comodităţi, a propriului orgoliu de echipă care poate ascunde mingea oricui şi a propriei beatitudini faţă de jocul de fotbal, atunci 21 aprilie 2011 poate deveni ziua reinventării Barcelonei. “Şi acum, acum ce mai facem?“, îl întreba cu lacrimi în ochi Pep Guardiola pe secundul său, în decembrie 2009, după ce câştigase în premieră mondială, la Abu Dhabi, al şaptelea şi ultimul trofeu major pe care o echipă europeană de fotbal îl putea câştiga într-un sezon. Răspunsul a venit într-o zi de miercuri, la un an şi jumătate după. Când a urcat în autocar şi i-a făcut semn şoferului să pornească spre Barcelona, era deja aproape 3 noaptea. Farurile de pe contrasens străluceau orbitor în lacrimile lui Dani Alves. Xavi privea în gol o lume ce se învârtea în geam cu 120 la oră. Messi era afundat într-un scaun, singur, în spate de tot, neînţeles de nimeni parcă, în vreme ce Pique se juca absent cu telefonul. Ziua de joi începuse de-a binelea…

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s