ERIC ABIDAL: Bileţelul de pe Wembley

“Lucrurile cele mai bune abia acum urmează să vină”. Un gând de la Eric Abidal pentru el însuşi.

Un om calm, liniştit, mereu îndatoritor. Un om cu care poţi vorbi despre absolut orice. Despre viaţă pur şi simplu, despre familie, despre fotbal, desigur, despre cărţi sau filme. Pentru că e un om special, Abidal e iubit de toată lumea. Sezonul 2010-2011 va rămâne pentru el cel mai bun sezon jucat în tricoul Barcelonei, echipă pentru care a şi marcat, el care nu marchează niciodată. Ce-i drept, mai mult împins de la spate de glumele fanilor de pe Facebook, dar golul rămâne gol – un prim pas spre ce-şi doreşte cel mai mult pe lume fundaşul de 31 de ani: să fie golgheter şi să câştige Balonul de Aur :)).

Da, Eric are şi umor. Dar când, în noiembrie anul trecut, a intrat în vestiarul oaspeţilor de pe Wembley, înaintea amicalului Anglia – Franţa, şi a ascuns acolo, într-un colţişor al dulăpiorului personalizat din vestiar, un bileţel pe care scria “Mă voi întoarce aici pe 28 mai, cu Barcelona, la finala Champions League”, atunci, în acel moment, Eric era cât se poate de serios.

Eric a fost diagnosticat luni cu tumoră la ficat. Vineri va fi operat la Barcelona de profesorul Josep Fuster Obregon. Nu se ştie când va reveni pe gazon. Sigur nu sezonul acesta. Bileţelul de pe Wembley rămâne acolo, ascuns în dulăpior, cine ştie dacă şi când în va găsi cineva, nu asta contează. Contează că acolo, în bileţelul de pe Wembley, e tot ce-i trebuie lui Eric ca să meargă mai departe. Credinţa.

“Lucrurile cele mai bune abia acum urmează să vină”, spunea Eric Abidal în ultimul său interviu din “Diario SPORT”. Vorbele lui sunt acum mai actuale ca oricând.

Advertisements

1 Comment

  1. Oho, da’ câtă dreptate ai!… E important ca oamenii să nu-și uite măcar promisiunile făcute lor înșiși, în surdină sau pe bilețele, chiar dacă astea au sau n-au vreo legătură cu însăși Barcelona :))


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s