Presa în ofsaid

Un ofsaid. Sau nu. Greu  de spus. În schimb, o fază exemplară. Genul de fază care ne arată limpede, fără nevoie de tuşieri, de probă video sau de reluări la infinit unde duce fanatismul din presă: afară din joc. Adică ofsaid.

Barcelona – Bilbao. Minutul 4. Lansare Xavi în dreapta, schemă deja clasică, cu Alves în poziţie de extremă, pasă din preluare, ca la carte, spre Villa, care face 1-0. Vin reluările cu golul, cu exultarea catalanilor, apoi reluările cu poziţia în care se afla Alves în momentul pasei lui Xavi. Uşor tendenţioase, prin repetarea la infinit, pe modelul pumnului lui Băsescu la Realitatea şi Antena, înainte de alegeri.

Fază grea. Pe online, apar primele capturi şi primele verdicte. Pentru ziarele apropiate rivalei Barcelonei, Real Madrid, nu e nici o îndoială: ofsaid. Presa catalană nu dă importanţă poziţiei lui Alves. În fine, în print, povestea apare ca “poziţie dubioasă”. Nu şi în “Diario AS“, unde jucătorul care pare a-l ţine în joc pe Alves este pur şi simplu şters din fotografie!!! Poate să fi fost iniţial o glumă, poate să fi fost ceva făcut dinadins. Nu prea mai contează. Aici duce fanatismul jurnaliştilor de sport (şi nu numai). Penibil. Chiar dacă publicaţia spaniolă şi-a cerut scuze cititorilor săi.

PS:
Pentru doamne şi domnişoare: definiţia ofsaidului :D.

Advertisements

2 Comments

  1. sexistule! 🙂

  2. […] de concurenţă. Dacă “Diario AS” a continuat pe linia trucajelor pro-madridiste (vezi aici şi aici), există şi instituţii de presă care şi-au capacitat creativitatea în proiecte mai […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s