Champions League. Definiţia

Ce e o definiţie? O operaţie logică prin care se determină conţinutul unei noţiuni, notele ei esenţiale, indicându-se genul proxim şi diferenţa specifică, sau se precizează înţelesul unui cuvânt ori simbol, ca să cităm definiţia definiţiei :D.

În fapt, definiţia e o sublimare. Încriptarea într-o frază sau într-un simbol a ceva ce în mod normal se exprimă printr-o jumătate de oră de gimnastică lingvistică plictisitoare şi inutilă, în care esenţa se evaporează, invariabil şi inevitabil.

S-a scris enorm şi s-a perorat monstruos pe tema fotbalului de Champions League. Eterne de-acum stereotipuri cu imnul, cu atmosfera, cu rigoarea organizatorilor, cu filmarea cu 22 de camere, cu reluări din “n” unghiuri şi cu comentarii experte după meci, când berea e deja călâie, iar bărbaţii sunt de mult în maieu, pregătindu-şi revanşa personală pe hol, în drum spre dormitor, ca vedetele care aşteaptă noaptea cea mare în buza tunelului cu vedere la gazon.

Champions League e mult mai mult şi decât reclamele savuroase din pauză. E greu de explicat în puţine cuvinte şi de aceea trebuia să vină Barcelona ca să ne arate, cu simplitatea de care doar marii profesori sunt capabili, ce e Champions League. O f(r)ază, nimic mai mult, ca-n orice definiţie de manual.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s