Pretemporada

Spaniolii au un cuvânt frumos pentru forţatul “intersezon” pe care jurnalismul sportiv de la noi îl propune pentru perioada dintre două campionate: pretemporada. Un cuvânt care sună acum ca o sperietoare pentru barcelonism. Şocurile din ultimele luni ar putea-o costa scump pe Barca.

Barcelona va câştiga titlul pe teren – dacă îl va câştiga -, dar de pierdut, dacă va fi să fie aşa, îl va fi pierdut în intersezon. Schimbarea lui Joan Laporta cu Sandro Rosell, în plin fuleu al gloriei sportive catalane, apoi schimbarea lui Txiki Beguiristain cu Andoni Zubizarreta şi, implicit, schimbarea viziunii organizatorice, renunţarea la câţiva jucători extrem de influenţi în succesele din ultimii ani, precum Rafa Marquez sau Toure Yaya, cedarea la preţ de “rebate” a lui Zlatan Ibrahimovic, cu toată nervozitatea concentrată în jurul lui Pep Guardiola – toate astea nu au cum să nu lase urme. Peste toate, scandalul de corupţie din jurul lui Laporta.

Poate că echipa e puternică şi nu va duce cu ea, în teren, presiunea crescută oricum după venirea lui Jose Mourinho la Real. Teoretic, un campionat se câştigă şi în presezon, nu doar în meciurile sezonului regulat. Catalanilor le va fi cu atât mai greu în acest an, când au intrat în campionat cu pasiv faţă de adversarul de-o viaţă.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s