APPC: Imaginaţi-vi-l pe Brâncuşi stând la coadă la AJOFM Târgu Jiu după ce a sculptat Coloana Infinitului

Asociaţia Profesioniştilor din Presă Cluj iese miercuri, 1 septembrie, în stradă pentru a protesta faţă de un sistem incompetent şi represiv de taxare. Le ţin pumnii să iasă bine marşul şi îi asigur că aş fi fost printre ei dacă nu trebuia să fiu la Bucureşti. În continuare, argumentele lor. Care sunt şi argumentele mele.

Nu ne opunem impozitarii ci modului in care ea se face, pe care il cosideram, acest caz, indreptat impotriva platitorului cinstit de taxe, pus in situatia umilitoare de a actiona asa cum ii dicteaza un regim discretionar si incompetent.

Pana cand nu se vor crea conditiile civilizate pentru depunerea declaratiilor, jurnalistii clujeni membrii APPC si sustinatorii acestei actiuni – scriitori, artisti plastici, actori, muzicieni – refuza sa fie bataia de joc a Executivului.

Imaginati-vi-l pe Brancusi dupa ce a facut coloana infinitului, stand la coada la AJOFM Targu Jiu, Casa Judeteana de pensii si alte institutii pentru a declara venitul obtinut din crearea unei capodopere. Pe aceasta cale dorim sa se ia act de refuzul nostru de a plati aceste taxe pana cand nu se va prezenta o varianta decenta si simpla.

Guvernantii gresesc atunci cand cauta marii evazionisti in randul jurnalistilor, al scriitorilor, muzicienilor, artistilor plastici. Toti acestia, dar si alte categrii de creatori, nu fac parte din categoriile profesionale suspectate de evazionism.

In acest scop, Asociatia Profesionistilor din Presa – Cluj, va organiza un mars de protest miercuri, 1 septembrie, la ora 12, pe traseul Teatrul National – Bulevardul Eroilor – Piata Unirii – Bulevardul Eroilor (intors) – Prefectura.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s