Debuturi clujene în presa internaţională

Zilele trecute au confirmat debutul la două publicaţii din străinătate a unor reporteri care au pornit în presă la Cluj, Alina Pahoncia şi Vasile Racoviţan.

Povestea nu trebuie luată ca fiind ieşită din comun, pentru că şi ei, şi alţii care au debutat în presa clujeană aveau toate atuurile să facă acest acest pas. Dar pasul pe care l-au făcut trebuie remarcat şi, poate, luat ca model mai cu seamă de către reporterii clujeni care văd până şi presa bucureşteană ca pe un mare balaur şi care îşi pun la îndoială capacitatea de a rezista pe o astfel de piaţă.

Alina Pahoncia, ultima oară editor la “Ziarul Financiar”, la Bucureşti, fost reporter la “ZF de Transilvania” şi absolventă a secţiei de Jurnalism de la UBB, a plecat în Canada în acest an şi a început să scrie pentru cel mai important ziar de business din Quebec, “Les Affaires“. Unul dintre articolele sale poate fi accesat aici.

Vasile Racoviţan, ultima oară editor la “Adevărul de Seară” din Cluj, şi-a anunţat, la rândul său, pe Facebook şi pe blog, debutul în presa germană, la “Sachsische Zeitung“.

Colegii din presa clujeană de limbă maghiară au frecvente colaborări cu instituţii media din Ungaria. Boros Miklos a debutat, de altfel, în acest an în prestigioasa revistă fotbalistică “4-4-2”, ediţia maghiară. Şi reporterii de limbă română au avut şi mai au, din când în când, colaborări cu presa din străinătate. Dar despre asta, poate, într-o postare viitoare :).

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s