Planul lui Murdoch: primul ziar exclusiv pentru iPad şi mobile

Şeful News Corp., magnatul media Rupert Murdoch, plănuieşte lansarea în SUA a unui ziar naţional dedicat special noilor device-uri gen iPad şi ultimei generaţii de smartphones. Gândit să fie produs sub supervizarea editorială a celor de la “New York Post”, ziarul va intra în competiţie directă cu “NY Times” şi “USA Today”, scrie Dawn Chmielewski, de la “LA Times“.

Spre deosebire de “Wall Street Journal”, aflat şi el în proprietatea News Corp., noul ziar pentru e-readere se va axa pe ştiri generaliste, scurte şi uşor de accesat. Este şi motivul pentru care cei de la “New York Post”, un ziar light din portofoliul lui Murdoch, au fost aleşi să opereze proiectul editorial.

Chiar dacă va folosi resursele “New York Post” şi “Wall Street Journal”, noul ziar va beneficia de o investiţie de milioane de dolari şi va avea un staff de ordinul zecilor de reporteri. Preţul abonamentului la aplicaţia destinată platformelor tip iPad nu a fost încă stabilit. Ziarul ar urma să apară până la sfârşitul anului.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s