PEPE REINA: Maestrul de ceremonii

În spatele unei victorii, oricât de luminoase, cum a fost cea a Spaniei la Cupa Mondială din Africa de Sud, sunt multe lucruri care nu se văd. Show-ul de la Madrid al rezervei lui Iker Casillas, portarul Pepe Reina, e doar un mic indiciu despre ceea ce, în estetismul său unic, ascunde tiki-taka.

Show-ul lui Pepe Reina, ţinut în faţa a zeci de mii de fani spanioli veniţi să salute trofeul Cupei Mondiale, e un mic detaliu despre forţa vestiarului unei campioane. Despre acea chimie rară care – indiferent de numele şi de talentul celor ce îmbracă tricourile de la 1 la 23! – face diferenţa dintre o gaşcă de cartier (Franţa), nişte băieţi care îşi petrec concediul în cantonament (Anglia), un vestiar de MVP-uri neînţelese (Argentina), un batalion de vânători de glorie facilă (Olanda) şi o echipă campioană, stăpână pe sine, pe propriile-i limite şi pe propriile-i calităţi.

Statisticile spun că Pepe Reina, titularul lui Liverpool, nu a jucat niciun minut la acest Mondial. Asta nu va zice nici o statistică din lume, dar fără oameni ca Pepe nu se pot câştiga campionate.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s