Cu ochii în soare. Fără ochelari 3D :)

Azi în Bucureşti, la ora 10, vânzătorii de ziare râdeau de tine dacă întrebai de “Gazetă” sau de “ProSport”. Ediţiile speciale 3D ale celor două cotidiane de sport au fost “sold out” la prima oră. Trei lecţii ascunse în spatele succesului de tarabă.

– planurile de marketing nu au fost armonizate cu potenţialul de interes şi de absorbţie al pieţei. Deşi au tipărit mai mult decât de obicei, cele două publicaţii au reuşit să-şi frustreze o bună parte din publicul fidel şi să dezamăgească un segment de public curios în raport cu inovaţia ziarului 3D, care ar fi putut fi acroşat prin ediţiile speciale de azi.

– lipsa de reacţie faţă de nevoile pieţei. Chiar dacă nu şi-au asumat un risc de tipărire a unor tiraje foarte mari – mai ales în contextul concurenţei directe -, cele două ziare de sport puteau măcar să se pregătească pentru scenariul “sold out”. Dacă la ora 8 nu mai eşti pe tarabă, poţi reveni cu un supliment de tiraj la ora 12. Ceea ce nu s-a văzut azi pe piaţă.

– în fine, şi o concluzie optimistă: există interes pentru presă atunci când aceasta vine cu ceva inovativ şi interesant. Experimentul ziarului 3D şi succesul de piaţă al ediţiilor “Gazetei” şi “ProSportului” de azi demonstrează asta.

PS: O analiză a conceptului de ziar 3D în .ro, după ce pun şi eu mâna pe un astfel de exemplar 😀

PS 2: Reacţii foarte negative din partea colegilor din presă care au pus mâna pe cele două produse.

PS 3: Într-o declaraţie pentru Pagina de Media, Cosmina Noaghea, şefa Publimedia, spune că regretă faptul cu nu a tras un tiraj mai mare pentru ProSport şi confirmă, alături de Cătălin Tolontan, că experimentul va fi continuat.

Advertisements

1 Comment

  1. E o idee interesanta, dar mie nu imi prea place sa tin ochelarii pe nas


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s