FC Barcelona, cea mai valoroasă echipă de club din lume

La o zi după ce oficialii clubului raportaseră o cifră de afaceri fabuloasă, de 445,5 milioane de euro, şi un profit spectaculos la acest nivel, de peste 11 milioane de euro, FC Barcelona este confirmată de către celebra firmă de consultanţă AT Kearney ca fiind cea mai valoroasă echipă de fotbal din lume, cu o cotă de 550 de milioane de euro.

O singură echipă este mai valoroasă, totuşi, decât Barcelona, iar aceea este naţionala Spaniei. Campioană europeană en-titre şi deja sfert-finalistă a Cupei Mondiale, Spania beneficiază de aportul celor mai importanţi şi mai scumpi jucători ai Barcelonei, printre care tripleta de aur din Iniesta – Xavi – Villa, cuplul de fundaşi centrali Puyol – Pique sau mijlocaşul central Busquets, toţi titulari în Africa de Sud. Naţionala Spaniei este evaluată la 650 de milioane de euro.

Studiul ATK a luat în calcul cele mai importante cinci ligi europene de fotbal – Premier League, Primera Division, Seria A, Bundesliga şi Ligue 1. Concluzia cea mai importantă a studiului, care face obiectul unei analize separate pe puntomedia, este că, după criteriile de business aplicate firmelor obişnuite de analiştii companiei de consultanţă, cele mai importante ligi de fotbal din Europa – cea engleză, cea spaniolă şi cea italiană – ar urma să fie falimentare în maximum 2 ani! “Is football to popular to fail?”, se întreabă analiştii companiei.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s