CUPA MONDIALĂ: Joaca celor mici. De la mingea spartă de 35 la Jabulani

Vom avea un outsider în semifinale. Fotbalul generos al Uruguayului şi al Statelor Unite sau încăpăţânarea Coreei de Sud şi a Ghanei vor fi, astfel, răsplătite. Iar în semifinale se poate întâmpla orice. Oricum mingea era rotundă, acum Jabulani are pretenţia de a fi cea mai rotundă minge creată vreodată :D.

Uruguay, SUA, Coreea de Sud şi Ghana au un sfert de tablou numai al lor. Una dintre ele va ajunge în semifinale, în timp ce Anglia şi Germania s-au văzut condamnate la un knock-out în optimi.

Întâmplarea asta îmi aduce aminte de fotbalul copilăriei, când, frustrat că nu mai prindeai loc în echipa celor mari, luai doi bolovani şi improvizai, cu alţi pitici, un “trei la trei” în care aveai dreptul să te visezi Kempes sau Baresi şi în care, da, pentru că erai doar un mare fotbalist, nu un extraterestru :), îţi mai permiteai şi o preluare lungă, şi un şut pe lângă de la “unşpe metri”. Dar îţi permiteai şi driblinguri cu care nu te ţinea să-i umileşti pe cei mai mari, şi călcâie savante din care învăţai dinamica mingii sparte de 35. Aia da minge proastă, nu acest Jabulani de care se plâng toate vedetele :D…

Ce va ieşi din joaca celor mici la acest Mondial? Ar putea ieşi o finalistă-surpriză sau doar un sparring partner pentru o super-putere grăbită să pună cât mai repede mâna pe trofeu.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s