DAN DIACONESCU: Presa şi tomberonul lui Tolea

Dacă după toată nebunia din ultimele zile Dan Diaconescu a devenit din reţinut arestat, noi, ceilalţi jurnalişti, suntem deja condamnaţi. Şi dacă suntem ca el, şi dacă nu suntem ca el e la fel de grav.

Partea corectă şi etică în legătură cu o investigaţie de natură penală e că, fie şi în arest preventiv, un om nu poate fi considerat vinovat decât după ce toate căile de atac ale deciziei judecătorilor vor fi fost epuizate. Sigur, când vorbeşte despre etică şi OTV există riscul să vorbeşti singur…

Partea proastă pentru breasla din care face parte inculpatul Dan Diaconescu este că justiţia îl va găsi fie vinovat, fie nevinovat pe cunoscutul om de televiziune. Niciun verdict din lume nu poate repara prejuciile aduse unei meserii care trăieşti din credibilitate mai mult ca oricare alta.

Dacă îl va găsi vinovat, Dan Diaconescu va deveni un nou pietroi de gâtul unui prese văzută oricum ca fiind ori aservită, ori coruptibilă.

Dacă nu îl va găsi vinovat, Dan Diaconescu va deveni un nou arhanghel al libertăţii de exprimare, iar OTV, în consecinţă, un model rezistenţă. Poate şi de bune practici, de ce nu?

Cazul Dan Diaconescu îndeasă şi mai tare presa românească în tomberonul în care – ce metaforă incredibilă! – celebrul Tolea îl înfundase, în direct la OTV, pe mogulul televiziunii de apartament.

Advertisements

3 Comments

  1. Eu zic ca nu e decat un foc micut menit sa distraga atentia de la una-alta si ca se termina cu un NUP frumos si echitabil.

    Ma indoiesc sincer ca va fi privit ca un arhanghel dupa din moment ce majoritatea celor care mai dam din taste l-am exclus intr-un fel sau altul din breasla. Iar publicul, fara paine si circ, se va indrepta spre aceeasi concluzie.

    • Noi l-am exclus, da, dar mi-e teama ca lumea nu intelege prea bine ceea ce noi stiam si fara interventia DNA. Daca nu au inteles cu alde Becali si Vadim, de ce ar intelege oamenii mai mult in cazul Diaconescu?

  2. Pai Becali si Vadim sint trecuti deja la cosul media….poate Becali sa ma aiba ceva expunere pe la Pro. Trece si momentul asta de glorie inregistrat de DD si ne reintoarcem la TVA-ul nostru cel de toate zilele….


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s