MARADONA ŞI BILARDO: Viaţă de antrenor

Toţi chibiţii din lume au ajuns antrenori mai buni decât Maradona. Puţin respect pentru un om care a dat fotbalului mai mult decât orice antrenor din lume!

I s-a reproşat că nu a deplasat fundaşi laterali în lotul pentru Cupa Mondială. Că, orbit de Mascherano şi Veron, a uitat de Cambiasso şi Zanetti. Că a umplut cantonamentul de atacanţi. Că are posturi cu un singur titular valabil şi posturi pe care pot juca şapte oameni. Că habar n-are de tactică, iar Cambiasso, pe vremea când mai era selecţionat, rămânea în vestiar după ieşirea lui Maradona, să le dea sfaturi colegilor. Câte şi mai câte…

Mai rămânea să i se reproşeze că a venit neras la Mondial, că purta două ceasuri la meciul de debut şi că s-a îmbrăcat în costumul acela de socru mic, rămas de la nunta fiicei sale cu Kun Aguerro :D. Cam mult.

Diego Armando Maradona e dovada vie a talentului de antrenor al lui Carlos Bilardo la Mondialul din ’86. Şi “Mâna lui Dumnezeu”, şi cascada aceea de driblinguri, “faza secolului”, în care a înşirat în sferturi jumătate din echipa Angliei în drumul spre gol, sunt două scheme îndelung exersate la antrenamente, sub cravaşa neînduplecată a lui Bilardo :D.

Nu i-a fost uşor. Erau zile în care îi ieşeau toate driblingurile, dar trimitea, din cădere, în plasa laterală. Alteori, reuşea să dea mingea cu mâna peste portar, dar cu dreapta, nu cu stânga, iar cu Bilardo nu era de joacă. Repeta faza de 20 de ori, până ieşea ca la carte. După antrenamente, îşi punea stânga în punga de gheaţă, ca să i se dezumfle. Urma un meci crucial contra Angliei, rivala de moarte a Argentinei, şi antrenorul “pumelor”, senor Carlos Bilardo, ţinea să se asigure că totul e pregătit în cel mai mic detaliu.

Haideţi să nu-l învăţăm antrenorat pe Maradona! E omul care ştie cel mai bine cum să exerseze geniul lui Messi. A furat meserie de la Bilardo, în ’86 🙂.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s