CUPA MONDIALA: Ghid multimedia Africa de Sud 2010 (2)

Desi nu a excelat in prefatarea multimedia a Campionatului Mondial de Fotbal, cotidianul sportiv francez “L’Equipe” impresioneaza prin acoperirea mediatica online a evenimentelor din Africa de Sud.

Rubrica CHRONOS, widgetul de stiri live al site-ului lequipe.fr, are o extensie speciala dedicata Cupei Mondiale. Reporterii francezi iti zic “Bienvenue” imediat dupa 10 si te trimit la culcare tarziu, mult dupa ultimul cantat al vuvuzelei :D.

In jur de 100 de materiale intra pe zi la En direct d’Afrique de Sud, de la simple stiri de agentie pana la postari pe Twitter, galerii foto, interviuri video, reportaje speciale de la antrenamentele Frantei, Quiz-uri sau sondaje de opinie. O veritabila desfasurare de forte nu doar sub raportul cantitatii de informatie, cat si in ceea ce priveste calitatea jurnalistica a productiilor.

Echipele de start, fazele cele mai incinse ale meciurilor in desfasurare, ca si fotografii semnificative de la ocaziile de joc intregesc desfasurarea multimedia. Trei selectoare iti usureaza accesul la informatia dorita: poti opta sa vezi fluxul general sau doar informatia de maxim interes, poti sa alegi echipa nationala despre care vrei sa afli totul minut cu minut si, in fine, ai optiunea genului de informatie care te intereseaza.

Widget-ul de Live al meciurilor este de asemenea unul remarcabil, aproape la nivelul grafic al celor de la “Marca”. Amatorii de fotbal spaniol stiu ce inseamna un live la marca.com, cu goluri transpuse in format 3D la 5 minute dupa ce se marcheaza :).

Ghidul nu are pretentia de exhaustivitate 😀 si va fi actualizat pe durata competiţiei cu cele mai interesante link-uri disponibile în presa online.

DETALII:
CITESTE AICI
prima parte a seriei CUPA MONDIALA: Ghid multimedia Africa de Sud 2010.

Advertisements

1 Comment

  1. […] CUPA MONDIALA: Ghid multimedia Africa de Sud 2010 (2) […]


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s