COCIŞ ŞI FLORESCU: Fotografia de deschidere

Se treziseră devreme. Făceau deplasarea de la Cluj la Satu Mare cu autocarul, în ziua meciului. Pe drum, mâncaseră câte un sandviş. Au făcut atunci primul lor mare meci la “U”. Sâmbătă, la Naţională, au reeditat îmbrăţişarea cu care acum 7 ani luau, în “Sport80”, prima lor primă pagină din carieră. Au ajuns departe. Se treziseră devreme, iar sandvişul nu potolise foamea de glorie.


Cociş şi Florescu, la primul lor succes comun la echipa naţională. foto: captură gsp.ro

Au trecut 7 ani. 7 ani de la deschiderea de ziar în care, după un gol, doi puşti porneau fericiţi spre mijlocul terenului, ca să o ia de la capăt. Doar backgroundul s-a schimbat de atunci. Nu mai era stadionul din Satu Mare, nu mai jucau contra lui Bozdog şi Roszel şi nu mai erau tricourile în alb şi negru.

Dar ei au rămas aceiaşi, Răzvan acelaşi tip discret şi fragil, George mai tupeist şi mai oportunist, iar îmbrăţişarea lor de după gol, reeditată în 2010, e, cumva, confirmarea unei promisiuni. Promisiune pe care, sub titlul acela mare, cu “Gemenii golului”, “Sport80” o anticipase de atunci şi în care crezuse de atunci încolo.

“Sport80” nu mai există azi, dar fără povestea aceea din 2003 îmbrăţişarea de sâmbătă de după golul lui Florescu împotriva Hondurasului nu ar fi făcut sens. Ar fi fost, pur şi simplu, o îmbrăţişare între doi colegi de linie. Şi nu îmbrăţişarea unui destin, aşa cum este, de fapt.

Meciul amical cu Honduras aduce o premieră importantă pentru fotbalul clujean: trei jucători crescuţi de echipele din judeţ titulari în echipa naţională! Este vorba despre Cociş şi Florescu (crescuţi de “U” Cluj), respectiv Deac (crescut de Unirea Dej, în prezent la CFR Cluj). Clujul a fost reprezentat împotriva Hondurasului şi de Nicolae Dică, jucător legitimat la campioana CFR.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s