Ce mai primeşti împreună cu ziarul: ceasuri la 6 euro bucata!

Marile ziare din lume luptă cu disperare să-şi menţină publicul fidel şi folosesc pentru asta cele mai agresive campanii de marketing imaginabile. “El Mundo” din Spania a început la sfârşitul lui mai o campanie în care oferă cititorilor săi, la numai 5,95 euro bucata, o colecţie de şase ceasuri de mână!

Tocmai când Adevărul Holding pare să o lase mai încet cu marketingul care a poziţionat produsele din trust pe primele locuri în topurile de vânzări şi de audienţă de pe piaţa românească, din Spania apare o nouă idee de “împachetare” a ziarelor cotidiane.

“El Mundo” le face cititorilor spanioli o ofertă de nerefuzat: o colecţie de şase ceasuri, plus o cutie specială pentru acestea la numai 5,95 de euro bucata!

Oferta, valabilă în şapte zile de vineri consecutive începând cu 30 mai, este una limitată la 10.000 de bucăţi pentru fiecare model şi se alătură unor alte promoţii asociate brandului, cum ar fi colecţia de romane poliţiste ale Agathei Christie (primul roman la 1 euro, următoarele două la 4,95 euro împreună, apoi 4,95 de euro per volum), o colecţie de filme artistice despre Al Doilea Război Mondial (1,95 euro pe film), colecţia pentru şcolari “Corpul uman” (în colaborare cu “National Geographic”, la 6,95 euro per ediţie), seria de 19 DVD-uri cu întregul sezon de Formula 1 (7,95 euro per ediţie).

Revenind la ceasuri: suspect de ieftine – toată colecţie face pe sfert cât un ceas rezonabil, Fossil, pentru cunoscători 🙂 -, dar, chiar şi aşa, arată prea bine pentru gustul românului mediu.

Pentru un preţ bun, producătorul ar face, cred, şi nişte exemplare mai barosane care, suflate cu aur (ecologic, desigur :D), s-ar vinde “fără număr” lângă un tabloid. Iar conceptul ar fi expandabil: lanţuri groase de gât, lanţuri de mână, ghiuluri…

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s