BUNE PRACTICI: Cum explici un lucru complicat? Printr-o infografie!

Esti mare amator de fotbal? Ai incercat atunci sentimentul acela de neputinta in a-i explica unui neofit cum sta treaba cu 4-4-2 si de ce ar trebui incercat mai degraba un 4-1-2-1-2… “Show, don’t tell!” – “Arata, nu spune!” – este noua deviza a jurnalismului “caviar” despre care vorbesc in ultima vreme tot mai multi teoreticieni media. In plina epoca multimedia, e obositor si ineficient sa scrii 10.000 de semne, cand poti ilustra totul cu cinci imagini dinamice si cu cinci paragrafe de text. O sa inteleaga si prietena ta 🙂!

Sectiunea speciala pe care editia electronica a “El Mundo” din Spania o dedica mult-asteptatei Cupe Mondiale contine cateva foarte bune feature-uri infografice, printre cele mai bune din lume dedicate evenimentului ce sta sa inceapa in Africa de Sud.

Printre ele se gaseste si o istorie vizuala a evolutie schemelor de joc de lungul timpului, ilustrata cu echipe de legenda precum Ungaria din anii ’50 a lui Kocsis si Puskas, Brazilia din ’70 a lui Pele si Olanda lui Kruyff din ’74 sau Spania din 2010 a lui Xavi.

Vezi aici cum a ajuns fotbalul de la sistemul 1-10 (un portar si 10 atacanti :D) la complexul 1-4-5-1 al Spaniei din zilele noastre, explicat cat se poate de simplu :).

O analiza pe larg a noilor trenduri din jurnalismul online ilustrate de sectiune speciale dedicate de marile ziare ale lumii Cupei Mondiale, in zilele urmatoare, numai pe puntomedia :D.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s