Omul şi colecţia

Ciprian Rus, Adina Urcan, Sorin Mărghitaş, Victor Popa şi Vasile Măgrădean. Însumat, aproape 50 de ani de istorie a "Monitorului de Cluj"

Un suflet cântăreşte, se pare, în jur de 20 de grame. Dacă e aşa, ce rămâne în urma celor 12 ani ai “Monitorului de Cluj” face mai puţin decât un vraf de ziare. Colecţia frumos cartonată, din care lipseşte, fatalmente, primul număr, e, desigur, mai grea, dar aici cântărim sufletele îmbibate cu cerneală, nu hârtia.

La anul ar fi fost 10 ani de când am intrat în redacţia “Monitorului de Cluj”. Acum, chiar nu e momentul de aniversări cu cifre rotunde. Din ce-am lăsat acum 2 ani acolo, laolaltă cu jumătate de suflet – 10 grame, nu mare lucru :(, a mai rămas un om şi o colecţie de ziare. Dacă va pleca şi el, nu va mai rămâne nimic. Pentru că va lua colecţia cu el, la fel cum au făcut-o toţi oamenii frumoşi care au plecat între timp.

Advertisements

4 Comments

  1. scrie si de C 😀

  2. clar

  3. Ei bine, din punctul meu de vedere sufletul e dincolo de masuri umane exprimate in orice. L-as fi exprimat in litri sau subdiviziunile lui, dar …

    Monitorul – vremuri faine, oameni faini… Of! De ce oare tot ce e frumos e scurt si se termina pe fugarite? Si jur ca nu e un loc comun terminat cu semnul intrebarii.

    Sa ne zica si noua unde se duce omul cu colectia de ziare, macar sa ne amintim cine eram si cum gandeam in urma cu… “n” ani :).

    In rest, life goes on si e bine ca e asa.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s