Cerсetare Oxford: tableta va fi mai ieftină decât hârtia de ziar în maximum 7 ani!

Entuziasmul cu care tot mai mulţi analişti media privesc apariţia iPad şi a celorlalte tablete concurente îşi găseşte un important fundament pe studii de dată foarte recentă ale specialiştilor de la Oxford. Pornind de la calculul costului real al unei tablete, aceştia afirmă că în circa 7 ani tableta va fi un suport mai ieftin decât hârtia de ziar!

Informaţia că cercetătorii de la Oxford University lucrează intens la un studiu dedicat fenomenului tabletei, ca device de distribuţie a informaţiei în era digitală, apăruse deja în contextul publicitării Oxford Tablet Summit 2010, realizat în colaborare cu cu firma Innovation.

Directorul biroului din Londra al Innovation, Juan Senor, care predă actualmente la Oxford, dezvăluie însă, cu prilejul INMA World Congress 2010, un detaliu spectaculos din culisele studiilor colegilor săi de universitate. “Tableta este hârtia erei digitale. Va deveni platoforma principală pentru generarea de profit de către instituţiile media în următorii ani”, decretează cu multă siguranţă de sine Juan Senor. După care vine şi cu argumentul suprem.

“Am urmărit un studiu fascinant realizat de colegii mei de la Oxford University care vizează preţul real al unei tablete de genul iPad-ului. Ei susţin că în următorii 7 ani, tableta va costa mai puţin decât hârtia pe care se printează ziarele! Dacă în aceste zile vedem oameni luând ziare gratuite de la metrou, s-ar putea ca în curând să vedem oameni primind gratuit tablete ca platformă de citire”, afirmă Senor.

Un calcul sumar pe care îl poate face orice manager media: cât îl costă per abonat hârtia pe care publică anual cele peste 300 de ediţii cotidiene. Pe de altă parte, tehnologia devine tot mai accesibilă ca preţ pe an ce trece (un iPad se vinde acum începând de la 500 de dolari, iar producătorul low-cost Marvell anunţă că lucrează deja la o tabletă, Moby, care va costa în jur de 100 de dolari!). La o durată medie de viaţă a device-ului de, să zicem, 3 ani, viziunea celor de la Oxford pare cât se poate de plauzibilă.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s