LECȚIA DE MANAGEMENT: Cine şi cât contează într-o echipă

Manchester – Bayern a început cu dileme legate de o absență – cea a lui Rooney – și s-a încheiat cu o certitudine. Orice absență contează la acest nivel. Chiar și cea a unui puști ca Rafael preț de câteva zeci de minute.

Va fi sau nu disponibil Rooney pentru Manchester United în returul cu Bayern Munchen? În așteptarea răspunsului lui Sir Alex Ferguson, producătorii transmisiei TV au pregătit o cameră video special pentru golgheterul englez. Nu au scăpat nici un rictus, nici o grimasă, nici o fărâmă de durere de pe fața atacantului. Doar golurile au lipsit, dar asta nu e, oricum am lua-o, treaba unor cameramani de Champions League.

Chiar și nerefăcut, Rooney n-a jucat rău. A fost util la primul gol și suficient de discret la al treilea încât să nu-l încurce pe Nani. Absent într-un fel, ca să revenim la tema avancronicilor de meci :). Apoi, a ieșit când umbra sa șchiopătândă nu mai putea ajuta travaliul defensiv al unei echipe rămasă în 10.

Până la urmă dezastrul s-a întâmplat în absența lui Rooney sau în absența lui Rafael?

LECȚIA DE MANAGEMENT:
La un anumit nivel, forma slabă de moment a unui om din echipă (probleme medicale, probleme sentimentale, potențial scăzut de acțiune) – vezi jocul lui Wayne Rooney – contează mai puțin decât absența unui om, nu neapărat cel mai valoros – vezi cazul tânărului Rafael – dintr-un angrenaj bine pus la punct. În fotbal ai avantajul că scorul final se afișează după 90 de minute și măcar vezi dacă și unde ai greșit, dar sunt business-uri în care rezultatele se văd mai târziu, iar erorile costă infinit mai scump cu fiecare minut în care joci în “inferioritate numerică”.

Advertisements

Leave a comment

No comments yet.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s